spring naar inhoud

23 feb sjabbat potluck diner

Woman has hands over her eyes and is saying the blessing over the Shabbat candles

Oy Vey sjabbat diner

Oy Vey organiseert Joodse evenementen in Nederland. Elke maand proberen we een gezamenlijk shabbat diner te organiseren in Amsterdam. We nodigen je uit voor een maandelijks shabbatdiner vol gezelligheid, nieuwe en oude tradities en lekker eten. Dit is een kans om in contact te komen met anderen en samen te komen als een gemeenschap. Als je een traditie, lied of gedicht hebt dat je wilt delen, breng het dan mee.

We maken samen Shabbat. Oy Vey zorgt voor een veganistisch hoofdgerecht en veganistische challah, jullie nemen zelf ook een salade, dessert of drankje mee.

In februari komen we samen in een privéappartement en zijn er veel trappen. In maart komen we samen op een plek zonder trappen.

We kijken ernaar uit je te zien en samen een gemeenschap op te bouwen. Deze keer op vrijdag 23 februari. Schrijf je in voor meer informatie.

Vraag je je af of je Joods genoeg bent?

Shabbat is het geschenk van rust dat we onszelf elke week geven. We markeren de scheiding tussen ons dagelijks leven en deze speciale tijd buiten het geroezemoes van het werk en de drukte van de rest van de week. Als je je afvraagt of je nog nooit Shabbat hebt gevierd, laat een diner met ons dan de eerste keer zijn dat je dat doet. Als je je zorgen maakt dat je niet religieus genoeg bent of dat je vader Joods is, laat die zorgen dan achter je. Voor degenen onder jullie die zich bekeerd hebben, staan onze deuren open. Als je geen andere Joden kent, maak je dan geen zorgen. Dat komt wel na het bijwonen van een Oy Vey evenement. Het maakt ons niet uit of je een broodje ham hebt gegeten als lunch of dat je niets Joods doet. Je bent welkom bij ons.

Am I Jewish Enough? List of questions and misgivings you may have followed by Mazel Tov! You're Jewish enough!