spring naar inhoud

Havdalah Re-imagined

Havdalah reimagined written across a night sky. Tali sitting cross-legged with her guitar while the beautiful curly headed Lievnath looks on.

Privé locatie in Amsterdam

20/04 19:15Locatie wordt gemaild

Oy Vey geeft Havdalah een nieuwe dimensie

Oy Vey organiseert Joodse evenementen in Nederland, waaronder een regelmatige Havdalah meditatie, het ritueel dat de heiligheid van Shabbat scheidt van ons dagelijks leven.

Sluit je op zaterdagavond 20 april bij ons aan voor een Havdalah meditatie om het moment te markeren tussen de rust van Shabbat en het begin van de week, waarin we terugkeren naar onze nooit-eindigende-to-do-lists. We herdefiniëren samen wat Havdalah kan zijn en vermengen het met (kabbala) leringen uit onze Joodse kalender. Als je er niet bij kunt zijn, proberen we Havdalah Reimagined eens per maand te organiseren.

Met Tali (zang & gitaar) en Lievnath (meditatie).

Inloop: 19.15

Vraag je je af of je Joods genoeg bent voor Havdalah?

Havdalah is het ritueel dat Sjabbat scheidt van de rest van de week. Het is een ceremonie die onze zintuigen viert: we ruiken specerijen, steken een kaars aan met meerdere kaarsen en genieten van de vlammen die weerkaatsen in onze vingernagels. Er is muziek en gebed. In de Oy Vey heruitvinding van Havdalah zingen we, mediteren we en delen we de ruimte met elkaar. Je hoeft niets van Havdalah te weten om mee te doen of jezelf als religieus te beschouwen. Als je geen andere Joden kent, zul je dat wel doen nadat je hebt deelgenomen aan Oy Vey’s ceremonie. En maak je geen zorgen als je vader Joods is of als je je bekeerd hebt of al tijden niets Joods hebt gedaan. Je bent van harte welkom.