spring naar inhoud

Het Joods Manifest: Joodse-Israëlische conflatie - online

Joods manifest meeting jan 2024 on the conflating of jews with israel

Online event

08/01 00:00Locatie wordt gemaild

Januari: De Joodse-Israëlische Conflatie
Voor veel Joden in Nederland wordt Joods zijn gereduceerd tot Israël/Palestina of de Shoah. Tijdens onze laatste gezamenlijke discussie voor het Joods Manifest bespreken we wat dit voor ons betekent. En hoe wij onszelf zien als verbonden – of juist niet verbonden – met Israël.

[hier stond een aanmeldformulier]

Wat is het Joods Manifest?

Met het Joods Manifest willen we een stem geven aan de geleefde ervaringen van Joden in Nederland. Wat hebben Nederlandse Joden nodig om zich veilig en vrij te voelen in de Nederlandse samenleving? Hoe bestrijden we effectief antisemitisme? En wat is er nodig om Joodse cultuur en Joods leven een volwaardige plek te geven in de Nederlandse maatschappij? Met het manifest doen we een poging om een antwoord te geven op al deze vragen en meer. We stellen ons tot doel kennis over Joden te vergroten en gaan in tegen tendensen om Joodse geschiedenis in Nederland te reduceren tot religie, de Holocaust en de staat Israël. Want onze geschiedenis in dit land is lang en rijk en onze levens bestaan uit zoveel meer dan trauma, oorlog en pijn. Doe je mee?

Onze laatste gesprekken voor deze ronde Joods Manifest zijn in januari 2024. Als je nog niet bij ons bent geweest, dan is dit je kans.

Zie ook de website van het Joods Manifest

Een onafhankelijk, eigenzinnig en uitgesproken Joods filmfestival organiseren is niet eenvoudig. Daarom zijn wij begonnen met een crowdfundingcampagne. Jouw donatie helpt ons om van Oy Vey Film een glansrijk (en terugkerend) succes te maken. Alle beetjes helpen!