spring naar inhoud

Mokum Deelt Dapper: inclusie en intersectionaliteit binnen de joodse gemeenschappen

mokum deelt dapper discussie over inclusie en intersectionaliteit binnen de joodse gemeenschappen

Privé locatie in Amsterdam

07/12/2022 00:00Locatie wordt gemaild

Ben jij joods? Voel jij je thuis in Joodse groepen en gemeenschappen in Nederland? Of zijn er momenten geweest dat je je buitengesloten of niet gezien voelde? Bijvoorbeeld omdat je er anders uitziet, onderdeel van de LHBTI-community bent, een andere mening hebt, niet ‘joods genoeg’ bent, of vanwege een andere reden?

We gaan hebben over inclusie in onze eigen gemeenschappen: Wat zijn de ervaringen? Hoe maken we ruimte voor meerdere stemmen, meningen, en identiteiten? Wat zijn de obstakels hierin? Wat valt er te winnen? Meld je hier aan om mee te doen met het gesprek!

Mokum Deelt Dapper is een driedelige Joodse schmooze serie van gespreksavonden waarin we ervaringen uitwisselen rondom thema’s waar we als Joden in Nederland mee te maken hebben. We hoeven niets te fixen. Slechts het er samen over te hebben om te kunnen begrijpen hoe ieder van ons op een andere manier te maken krijgt en omgaat met dingen als antisemitisme, conflatie Joden met Israël, en inclusie binnen de Joodse gemeenschappen. Zo maken we ruimte voor onderlinge steun en begrip in onze gemeenschappen in Amsterdam. Met oog voor elkaars welzijn en gevoel van veiligheid.

Wat? Een gesprek over de inclusie en intersectionaliteit binnen de joodse gemeenschappen

Wanneer? woensdag 7 december, 20.00 – 21.30 uur

Waar? Amsterdam (Centrum)

Kosten? Gratis, er wordt gezorgd voor koffie/thee en iets lekkers

Aanmelden? Meld je hier aan

Georganiseerd door Oy Vey in samenwerking met Joods Maatschappelijk werk en Crescas.

Een onafhankelijk, eigenzinnig en uitgesproken Joods filmfestival organiseren is niet eenvoudig. Daarom zijn wij begonnen met een crowdfundingcampagne. Jouw donatie helpt ons om van Oy Vey Film een glansrijk (en terugkerend) succes te maken. Alle beetjes helpen!