spring naar inhoud

Palestijnen en Israëli's staan samen voor onmiddellijk staakt-het-vuren

gezamenlijke wake palestijnen en israeliers zaterdag 20 januari 2024 amsterdam

Stopera, Amsterdam

Amstel 120/01 17:00

Palestijnen en Israëli’s staan samen voor onmiddellijk staakt-het-vuren

Er zijn meer dan 100 dagen verstreken sinds de aanval van Hamas op 7 oktober en het begin van Israëls vernietigende oorlog tegen Gaza. Wij, Palestijnen en Israëli’s die in Nederland wonen, zijn geschokt door het aanhoudende geweld en verenigd in ons verdriet. Wij roepen op tot een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren.

Tientallen jaren van bezetting en onderdrukking hebben geleid tot de huidige situatie. We willen dat er een einde komt aan het lijden, de dood en de vernietiging, en aan de genocidale retoriek tegen Palestijnen die we hebben gehoord van Israëlische regeringsfunctionarissen. We verzetten ons tegen de keuze van de Israëlische regering om de weg van geweld te kiezen in plaats van de onschendbaarheid van het leven te respecteren. We willen dat alle gijzelaars en politieke gevangenen veilig worden teruggebracht naar hun huizen, naar hun families. Geweld zal geen oplossing brengen en vrede kan geen nulsomspel zijn. De enige manier waarop iemand, Israëliër of Palestijn, verzekerd kan zijn van veiligheid is door een wederzijdse weg voorwaarts waarin de rechten van alle mensen, ongeacht hun nationale, etnische of religieuze achtergrond, worden gerespecteerd en beschermd.

Wij, Israëli’s en Palestijnen, staan samen in de erkenning van onze gedeelde menselijkheid. Wij zijn het levende bewijs dat er een visie is op rechtvaardigheid en vrijheid voor alle Palestijnen en Israëli’s. Sluit je bij ons aan in een gezamenlijke wake en roep op tot een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren.