Two speech bubbles, one pink, one yellow, with the text: "Inclusie en intersectionaliteit binnen de joodse gemeenschappen"

Mokum Deelt Dapper: inclusie en intersectionaliteit binnen de joodse gemeenschappen

Ben jij joods? Voel jij je thuis in Joodse groepen en gemeenschappen in Nederland? Of zijn er momenten geweest dat je je buitengesloten of niet gezien voelde? Bijvoorbeeld omdat je er anders uitziet, onderdeel van de LHBTI-community bent, een andere mening hebt, niet ‘joods genoeg’ bent, of vanwege een andere reden? 

 

We gaan hebben over inclusie in onze eigen gemeenschappen: Wat zijn de ervaringen? Hoe maken we ruimte voor meerdere stemmen, meningen, en identiteiten? Wat zijn de obstakels hierin? Wat valt er te winnen? Meld je hier aan om mee te doen met het gesprek!

 

Mokum Deelt Dapper is een driedelige Joodse schmooze serie van gespreksavonden waarin we ervaringen uitwisselen rondom thema’s waar we als Joden in Nederland mee te maken hebben. We hoeven niets te fixen. Slechts het er samen over te hebben om te kunnen begrijpen hoe ieder van ons op een andere manier te maken krijgt en omgaat met dingen als antisemitisme, conflatie Joden met Israël, en inclusie binnen de Joodse gemeenschappen. Zo maken we ruimte voor onderlinge steun en begrip in onze gemeenschappen in Amsterdam. Met oog voor elkaars welzijn en gevoel van veiligheid.

 

Wat? Een gesprek over de inclusie en intersectionaliteit binnen de joodse gemeenschappen

Wanneer? woensdag 7 december, 20.00 – 21.30 uur 

Waar? Amsterdam (Centrum) 

Kosten? Gratis, er wordt gezorgd voor koffie/thee en iets lekkers 

Aanmelden? Meld je hier aan

 

Georganiseerd door Oy Vey in samenwerking met Joods Maatschappelijk werk en Crescas. 

Date

Dec 07 2022
Expired!

Time

20:00 - 21:30

More Info

Meld je hier aan!
Meld je hier aan!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top