spring naar inhoud

Oy Vey Filmfestival 2024

📽️ Het Oy Vey team is druk bezig met het plannen van het allereerste Oy Vey Film Festival! Het vindt plaats van 2 tot 5 mei.

🌍 Het thema: Joodse Diaspora.

🎟️ Koop je Cineville-pas en sla deze data op: 2 – 5 mei bij Kriterion in Amsterdam.

📌 Goed nieuws: het programma van Oy Vey Film staat online en de kaartverkoop is geopend!

In vier dagen, tien filmslots en meer dan veertien films nemen we je mee op een wonderlijke reis door de Joodse wereld. Met ons thema Grenzeloos: Verhalen uit de diaspora stellen we de diasporische aard van de Joodse cultuur centraal en bieden we een doorkijkje in het hedendaagse, levende Joods-zijn. We verkennen thema’s als het markeren van de levenscyclus, vreugde en verdriet, het leven als culturele en religieuze minderheid, maar ook de impact van de Jodenvervolging. Ook staan we stil bij de betekenis en het belang van herdenken in de hedendaagse tijd met een speciaal programma op 4 en 5 mei (inclusief een speciale Oy Vey dodenherdenking).

Nederlandse premières

Bijzonder: voor een aantal van onze films zal de vertoning op het filmfestival de Nederlandse première zijn. Met nagesprekken met markante sprekers, optredens van dichters, muziek en de allermooiste Joodse films belooft de allereerste editie van Oy Vey Film een hoogtepunt van het jaar te worden. Kortom: dit wil je absoluut niet missen!

Bestel je kaartjes alvast via Kriterion en nodig al je vrienden uit.


Een onafhankelijk, eigenzinnig en uitgesproken Joods filmfestival organiseren is niet eenvoudig. Daarom zijn wij begonnen met een crowdfundingcampagne. Jouw donatie helpt ons om van Oy Vey Film een glansrijk (en terugkerend) succes te maken. Alle beetjes helpen!