spring naar inhoud

Joodse studie en meer op komst bij Oy Vey

Upside down fire juggler on a red-orange background: Deviant Yeshiva - being jewish, being weird
Door Tori Egherman

Updates van Oy Vey, dat mogelijkheden biedt voor Joodse studie en evenementen in Nederland. In de komende maanden en weken bieden we mogelijkheden voor Joodse studie met de Deviant Yeshiva en Ze Kollel, evenals een Shabbat oneg en Havdalah op 20 juli.

We hebben de grote Oy Vey-evaluatie met 51 respondenten afgesloten. Het was geweldig om te ontdekken hoeveel positieve invloed we hebben gehad op de levens van de mensen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, maar ook om te ontdekken waar we het nog beter kunnen doen.

Ook lanceren we de volgende editie van de Deviant Yeshiva, die in september begint. Het zal face-to-face zijn in het prachtige Den Haag. Onze huisfilosoof, Yoni Busquila, heeft het volgende te zeggen over de komende 3 sessies:

Voel je je vreemd? Heb je moeite om uit te leggen wat je Joodse identiteit is en waarom die belangrijk voor je is? Welkom bij de club! We zijn hier om je te helpen… om je nog meer te verwarren! We zullen teksten lezen van rare Joden (en sommige niet-Joden) over hoe raar het is om Joods te zijn. Het idee is om een veilige ruimte te creëren voor gesprekken die nooit een plek lijken te hebben.

Lees meer op de Oy Vey website en schrijf je in voor fascinerende discussies! (Sessies in het Engels)

"Oy gevalt! I'm late for Talmud: Ze Kollel"

Doe mee aan een 2000 jaar oud gesprek!

Aanmeldingen voor semester 10 van Ze Kollel zijn nu geopend!

Het nieuwe semester van Ze Kollel loopt van 2 september tot 16 december. Sessies in het Engels.

Heb je altijd al Talmud willen studeren? Dit is je kans om deel te nemen aan ons Ze Kollel programma!

Ze Kollel is een gemeenschappelijke leerplek gericht op diepgaande, toegewijde Joodse studie. Deelnemers van alle geslachten en Joodse achtergronden wijden zich één dag per week aan intensieve Torah- en Talmudstudie.

Ze Kollel streeft ernaar een plek te zijn van persoonlijke en spirituele groei, met de tekst als onze gids en onze medestudenten als onze metgezellen.

Aanmelden kan tot 31 juli.

Lees meer en meld je aan om mee te doen aan het gesprek!


20 juli The Oy Vey Oneg Shabbat Experiment

Discussie, Activiteiten, Diner, Havdalah Ceremonie

Oneg Shabbat verwijst naar het genieten van Shabbat. Dit is een experiment voor ons bij Oy Vey. We nodigen je uit om samen met ons een ontspannen middag door te brengen die helemaal tot zonsondergang zal duren.

Breng 20 juli door met Oy Vey! Voor degenen onder jullie die zich willen verdiepen in het concept van diaspora, zal onze huisfilosoof Yoni Busquila ’s middags vanaf 14.30 uur een discussie over het onderwerp leiden. Om 17.15 hebben we een workshop over Havdalah voor alle leeftijden (met snacks voor kinderen). Om 19.00 hebben we een potluck diner. De avond wordt afgesloten met een Havdalah ceremonie. Je kunt je opgeven voor de hele dag of voor een deel ervan.

14:30: Deviant Yeshiva: discussie over diaspora

17:15: Havdalah workshop voor alle leeftijden met snacks – havdalah ceremonie voor kinderen

19:00: Potluck diner met veganistisch hoofdgerecht verzorgd door Oy Vey

21:50: Havdalah ceremonie

Aanmelden


From our members

19 July – Kabbalat Shabbat with Ruach Shalom

Time: 19.30

We will join together to welcome Shabbat with songs, prayers, and sharing about the parasha. This will be followed by a vegetarian potluck dinner. Please aim to arrive before the start time, whether on Zoom or in person. Be sure to sign up if you’re coming and say what food you will bring. Then we will send you a mail with the address.

You can attend either in-person or on Zoom. The location is accessible without stairs. Please sign up at https://bit.ly/ruachshalom.nl, and you’ll be sent the location and Zoom link.


We hebben jouw hulp nodig

We hebben jouw hulp nodig om van Oy Vey een zelfvoorzienende organisatie te maken. Overweeg alstublieft om een bijdrage te leveren.

Contributies welkom