spring naar inhoud

Oy Vey zegt wees buitenissig!

protesting rabbi being dragged away by police. Be deviant.
Door Tori Egherman

Oy Vey biedt Joodse evenementen en discussies in Nederland. Joods? Joods aangrenzend? Joods nieuwsgierig? We hebben iets voor je!

We hebben een aantal belangrijke gesprekken op stapel staan voor Het Joods Manifest en een geweldige leermogelijkheid met de Deviant Yeshiva. Je deelname is echt welkom, dus we dringen er bij je op aan om je aan te melden!

Dus, wees afwijkend. Praat met ons. Doe mee aan onze evenementen. Laten we er allemaal naar streven een beetje te zijn zoals de radicale rabbijn Arthur Waskow, die op de foto staat terwijl hij wordt gearresteerd voor een protest tegen beleid dat ten goede komt aan de rijken.

LAATSTE KANS: Het Joods Manifest

Nog 2 online en 2 face-to-face sessies beschikbaar! Schrijf je vandaag nog in!

Onze gesprekken voor het Joods Manifest lopen ten einde. We hebben er 2 in oktober en 2 in november & dan gaan we de resultaten van al deze geweldige gesprekken opschrijven!

Al meer dan een jaar praten we met Joden in Nederland over hun hoop, dromen en angsten. Jouw stem is heel belangrijk in deze discussie. Zorg ervoor dat die gehoord wordt. Kijk op de website voor meer informatie.

NL: Doe Mee

EN: Join Us

BEGINNEN ZO: The Deviant Yeshiva

Wat is er afwijkend aan deze yeshiva? Doe mee en ontdek het! De Deviant Yeshiva duurt 3 sessies en verkent het concept van joodsheid aan de hand van de geschriften van drie verschillende filosofen: Agata Bielik-Robson, Albert Memmi en Daniel Boyarin.

Dit is een geestverruimende kans om Joodse filosofische teksten te lezen en te bespreken met onze eigen Yoni Busquila. Yoni is docent aan de Universiteit Leiden.

Volg 3 sessies online (begin 22 okt), in Amsterdam (begin 24 okt) of in Den Haag (begin 23 okt). We lezen 3 teksten van 3 verschillende auteurs. Lees meer.

De discussies zijn in het Engels.

We hebben nog meer evenementen!

Je kunt online zien wat er de komende weken op het programma staat. We hebben Ecstatic Dance voor Simchat Torah aanstaande zaterdag en een Shabbat diner later deze maand. Check out all of our events here.


Van onze leden!

12 OKT: Joodse dagtocht naar Madurodam met JMW

Joodse dagtocht naar Madurodam met JMW – mét een Joodse wandeltour langs de miniaturen.

12 oktober, 12:00-16:00, 22,50 pp (incl lunch)

Contact: t.vanderwouden@joodswelzijn.nl

Website: https://joodswelzijn.nl/activiteiten/mini-dagtocht-naar-madurodam/


20 October: JPride Queer Shabbat Potluck Dinner

On October 20th JPride is organizing a Queer shabbat potluck dinner! They ask everyone to bring a vegetarian dish to share – additional food and drinks will be covered by them! 🙂

Sign up through jprideamsterdam@gmail.com

Time from 19:30 onwards


27 October: Kabbalat Shabbat with Ruach Shalom

27 oktober 2023  19:30 – 21:00

Once a month, Ruach Shalom hosts a Kabbalat Shabbat online (and sometimes face-to-face as well!).

To join this event please fill in your details at: https://bit.ly/ruachshalomnl


Als je een recept wilt delen, een evenement onder de aandacht wilt brengen of iets hebt waarvan je wilt dat de Oy Vey gemeenschap het weet, stuur ons dan een e-mail! Dat is heel eenvoudig! Klik hier om ons handige formulier te gebruiken.