spring naar inhoud

Vier Adar

vrolijke adar afbeelding met ratels
Door Tori Egherman

Purim, Pesach en daarna met Oy Vey!

Het is Adar, een maand van vrolijkheid volgens onze Joodse horoscoop. We zijn van plan om het te vieren met een Purim Shabbat en misschien zelfs door ons te verkleden. Over kostuums gesproken: Heb je je ooit een bedrieger gevoeld in Joodse ruimtes? We weten dat we dat hebben. Of het nu is omdat we niet bekend zijn met de gebeden of de gemeenschap, of omdat we geen familietraditie hebben om ons door te laten leiden, de meesten van ons hebben zich wel eens ongemakkelijk gevoeld in een Joodse ruimte. We bespreken dit op de volgende face-to-face sessie voor Het Joods Manifest. We hebben jouw stem nodig! We willen minstens 300 Joodse mensen in Nederland bereiken en jij zou daar één van moeten zijn! Dus of je nu face-to-face of online kunt, meld je aan om deel uit te maken van de discussie. Jouw stem is belangrijk! Lees hier meer.


Deze maand introduceren we uitgelichte evenementen uit onze gemeenschap. Neem contact met ons op als je wilt dat we jouw evenement uitlichten.

Uitgelicht evenement van de Oy Vey gemeenschap

dr. J.V. Roitman, die benoemd is tot gewoon hoogleraar Joodse Studies, hoopt dit ambt te aanvaarden door haar inaugurele lezing te geven getiteld: JEWS, HISTORY, AND HOME-MAKING: Koloniale tegenstellingen en hedendaagse uitdagingen Woensdag 29 maart 2023 om 15:45 In de aula van het hoofdgebouw van de VU De Boelelaan 1105 U kunt deze lezing ook bijwonen via http://www.youtube.com/VUBeadlesOffice De sessie wordt gevolgd door een receptie. meer informatie

Jouw Joodse Horoscoop

Dit is wat de goede Sefirah Yetzirah ons vertelt over Adar, de maand die we nu ingaan: G-d produceerde ק [Kuf], overheersend in Vrolijkheid, bekroond, gecombineerd, en vormde Vissen in de wereld, Adar in het jaar, en de milt in de mens.