spring naar inhoud

Rites en rituelen

Wij zijn mensen die gebonden zijn aan tijd. We markeren de scheiding tussen tijden, tussen rust en werk; het heilige en het alledaagse; de volle maan en de nieuwe maan; de tijd van oogsten en de tijd van zaaien. Bij Oy Vey houden we ons op onze eigen manier bezig met sommige van deze rituelen. We leren samen. Markeren samen de tijd. Vieren samen.

Shabbat

Eén keer per maand proberen we samen te komen voor een potluck Shabbat in een gemeenschapscentrum of in het park. De manier waarop we de scheiding tussen werk en rust markeren, hangt echt af van wie er bij ons komt. Het is een groeiende en zich ontwikkelende traditie die we samen creëren. We hopen je daar te zien.

Havdala

Wat is magischer dan het markeren van de scheiding tussen een tijd van rust en een tijd van activiteit? Havdalah is een ceremonie die de scheiding heilig maakt. We markeren de tijd met zang, meditatie, het aansteken van de veelgodenkaars en geurige kruiden. Of je nu nieuw bent bij Havdalah of het wekelijks viert, je bent van harte welkom om met ons mee te doen.

Feestdagen

Naarmate onze gemeenschap groeit, vieren we steeds meer Joodse gebeurtenissen samen. We organiseren evenementen ter gelegenheid van Joodse feestdagen zoals Rosj Hasjana, Pesach, Purim en Chanoeka.

Wij zien u graag bij een aantal van deze evenementen.